Ηλεκτρικό Fiat Panda: Ανακοινώθηκε η ονομασία Pandina

Μετά την ανακοίνωση της έδρας παραγωγής του δημοφιλούς ιταλικού μοντέλου, τώρα γίνεται γνωστό πως η ηλεκτρική του έκδοση ονομάζεται Fiat Pandina. Σύμφωνα με πηγές, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να διαχωρίσει την ηλεκτρική έκδοση από την υπόλοιπη γκάμα, επιλέγοντας το υποκοριστικό Pandina για το νέο μοντέλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα “Smart Car” της Stellantis, χρησιμοποιώντας την αισθητική του πρωτότυπου Centoventi που παρουσιάστηκε το 2019, για να τιμηθούν τα 120ά γενέθλια της Fiat.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα παραχθεί στο Kragujevac της Σερβίας, με τιμή εκκίνησης περίπου 20.000 ευρώ, και θα προσφέρεται επίσης μια ήπια υβριδική έκδοση περίπου 15.000 ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει έναν στόχο παραγωγής 1 εκατομμυρίου οχημάτων στην Ιταλία έως το 2030. Η παραγωγή του Pandina θα γίνεται στο εργοστάσιο του Kragujevac στη Σερβία, προκαλώντας αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές της Ιταλίας.

Σχετικά με τα συστήματα μετάδοσης κίνησης και τις τιμές, το Fiat Pandina αναμένεται να προσφέρει ένα βασικό μοντέλο κάτω των 20.000 ευρώ με αυτονομία 250 χιλιομέτρων και μια πιο πρακτική έκδοση για περίπου 23.300 ευρώ με αυτονομία άνω των 300 χιλιομέτρων. Έπειτα αναμένεται μια φθηνότερη ήπια υβριδική έκδοση βενζίνης για περίπου 15.000 ευρώ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα