Αναβαθμίσεις για τα Dacia

Η Dacia συνεχίζει να είναι επιτυχημένη στην εμπορική της δραστηριότητα και τα μοντέλα της έχουν αναδειχθεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικά.

Το προσωπικό της Dacia έχει κερδίσει σημαντική αναγνώριση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, χάρη στις επιλογές και τις συγκυρίες τους που οδήγησαν σε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Βέβαια, οι εξαιρετικές επιδόσεις των μοντέλων της διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία.

Τα μοντέλα της Dacia ξεχωρίζουν για τα πλεονεκτήματά τους και την οικονομική τους προσιτότητα σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά οχήματα. Παρά την έλλειψη πολλών ηλεκτρονικών συστημάτων που υπάρχουν σε πιο πρόσφατα οχήματα, τα Dacia δεν υστερούν σε ουσιαστικότητα.

Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συμμόρφωσή της με τον επικαιροποιημένο Κανονισμό “GSR II” που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2024.

Αυτός ο κανονισμός υποχρεώνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να εξοπλίζουν τα υπάρχοντα και τα νέα μοντέλα τους με ένα αναβαθμισμένο πακέτο εξοπλισμού που αυξάνει την ασφάλεια των επιβατών και των χρηστών του δρόμου.

Συγκεκριμένα, ο νέος Κανονισμός προβλέπει τα εξής συστήματα:

  • Καταγραφής δεδομένων ατυχήματος.
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση μετρητή ποσότητας αλκοόλ στον οργανισμό του οδηγού.
  • Αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και ειδοποίησης του οδηγού για υπέρβαση ορίου ταχύτητας.
  • Προειδοποίησης του οδηγού για ακούσια παρέκκλιση του οχήματος από την επιλεγμένη λωρίδα κυκλοφορίας.
  • Lane Keeping Assist.
  • Προειδοποίησης απόσπασης προσοχής του οδηγού από τον δρόμο.
  • Υποβοήθησης στάθμευσης πίσω.
  • Αισθητήρες βροχής και αυτόματης αφής φώτων.
  • Αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή σύγκρουσης με πεζό ή ποδηλάτη.
  • Αυτόματης ενεργοποίησης “alarm” σε φρενάρισμα πανικού.

Ο Κανονισμός “GSR II” προβλέπει τον διακόπτη “My Safety” με τον οποίο ο οδηγός μπορεί να απενεργοποιεί κάποια από τα συστήματα υποβοήθησης και προειδοποίησής του, αν το επιθυμεί.

Επιπλέον, η Dacia ανακοίνωσε την αναβάθμιση του εξοπλισμού των μοντέλων της, με κάθε ένα να διαθέτει στο παρμπρίζ και στο πίσω τζάμι αυτοκόλλητο “Rescue QR Code”.

Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει αμέσως την παροχή των απαιτούμενων πληροφοριών στις ομάδες διάσωσης σε περίπτωση ανάγκης, ώστε να δράσουν γρήγορα.

Επιπλέον, τα μοντέλα επιδοτούνται με περισσότερες θύρες USB Type C και το Jogger Hybrid 140 θα διαθέτει μια νέα έγχρωμη οθόνη 7,0 ιντσών στον πίνακα οργάνων, που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο νέο Duster.

Επιπλέον, θα είναι εξοπλισμένο με το ενημερωμένο σύστημα “E-Save”, το οποίο διατηρεί την ηλεκτρική ενέργεια σε ποσοστό 70% για χρήση σε περιοχές με αποκλειστική κίνηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εντός πόλεων.

Τέλος, τα μοντέλα Sandero, Sandero Stepway και Jogger θα διατίθενται σε νέα χρώματα στο αμάξωμα και με βελτιωμένο εξοπλισμό που θα περιλαμβάνει στοιχεία όπως σύστημα hands-free, κάμερα οπισθοπορείας, αφαιρούμενη θήκη τοποθέτησης κινητού τηλεφώνου, νέας σχεδίασης τροχούς κ.λπ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα