Εγκληματική Οργάνωση ανιχνεύθηκε στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών

Το παράνομο κύκλωμα είχε εισβάλει στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας και είχε σημαντικά κέρδη.

Οι διωκτικές αρχές προχώρησαν στην ανίχνευση ενός κύκλωματος εγκληματικής οργάνωσης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας στη Βόρεια Ελλάδα, ανταποκρινόμενες σε καταγγελία που κατατέθηκε στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων.

Συνελήφθησαν 3 υπάλληλοι και 8 ιδιώτες, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει 57 άτομα!

Η εγκληματική δραστηριότητα περιλάμβανε παράνομη εξυπηρέτηση, καταχώρηση πινακίδων κυκλοφορίας με εύκολη αρίθμηση, έκδοση πλαστών αδειών κυκλοφορίας και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν 3 υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας και 8 ιδιώτες, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματικές ομάδες για προτεραιότητα εξυπηρέτησης πολιτών και απόκτηση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και παραβίαση καθηκόντων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 57 άτομα.

Η καταγγελία περιλάμβανε την καταβολή χρηματικών ποσών σε υπάλληλους της Υπηρεσίας Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν καταχωρήσεις φορτηγών αυτοκινήτων που εισήγαγε από γειτονική χώρα σε επιβατικά και στη συνέχεια να τα πωλούν παράνομα.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι είχαν ενταχθεί σε 3 εγκληματικές ομάδες, αποτελούμενες από 3 υπαλλήλους Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας και 8 ιδιώτες (διεκπεραιωτές και μηχανικός).

Οι εγκληματικές ομάδες εκτέλεσαν παράνομες ενέργειες, όπως την καταχώρηση φορτηγών αυτοκινήτων σε επιβατικά, την έκδοση παράνομων πινακίδων κυκλοφορίας και την υπεξαγωγή πινακίδων μεταξύ άλλων.

Επίσης, από δράσεις κάθε ομάδας προέκυψαν τα χρηματικά ωφέλη που αναλάμβαναν οι υπάλληλοι, τα οποία κυμαίνονταν από 5 έως 150 ευρώ για ενέργειες όπως παράκαμψη προτεραιότητας και έκδοση παράνομων αδειών κυκλοφορίας.

Στη διερευνητική επιχείρηση διεξήχθησαν αναζητήσεις και κατασχέθηκαν νόμισμα, κινητά τηλέφωνα, σφραγίδες και ατζέντες, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα