Αυτή η Mercedes ξεκινά μια κόντρα στις δημοπρασίες

Αν η εκτιμώμενη αξία επιβεβαιωθεί, τότε αυτή η αντίκα θα γίνει η ακριβότερη που πουλήθηκε ποτέ πριν το 1930!

Πρόκειται για μια από τις έξι Mercedes Simplex του 1903 που διασώθηκαν και θα βγει σε δημοπρασία από την Gooding & Company (29 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου) στο νησί Amelia των ΗΠΑ.

Ωραίο μέχρι εδώ… Αλλά αν η αξία αυτού του ιδιαίτερου αυτοκινήτου φτάσει τα 10.000.000 δολάρια, τότε θα έχουμε νέο ανώτατο ρεκόρ πώλησης!

Καμία άλλη αντίκα που κατασκευάστηκε πριν το 1930 δεν έχει πουληθεί ποτέ με τόσο υψηλή τιμή. Αυτή δεν είναι μια απλή συλλεκτική αντίκα. Πέρα από τα 121 χρόνια που έχει υπάρξει με το -Roi des Belges, με υπογραφή J. Rothschild & Fils- σαρωτικό της αμάξωμα, έχει μια πραγματικά μοναδική ιστορία.

Το αυτοκίνητο παραδόθηκε ολοκαίνουργιο τον Απρίλιο του 1903, στον μεγιστάνα των εκδόσεων και ιδρυτή της Daily Mail, Alfred Harmsworth, παραμένοντας στην κατοχή του μέχρι τον θάνατό του το 1922.

Ο Harmsworth, εκτός από εκδότης, ήταν και φανατικός οπαδός του αυτοκινήτου, δίνοντας τη δυνατότητα στον Γερμανό οδηγό αγώνων, Herman Braun, να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας με αυτή τη Mercedes των 60 ίππων. Διέθετε έναν κινητήρα 4κύλινδρο εν σειρά 9.236 κ.εκ. με έναν καρμπυρατέρ Zenith, το οποίο συνδυαζόταν με ένα κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων.

Η Mercedes Simplex κέρδισε αρκετούς αγώνες και από το 1956 έως το 2023 εκτέθηκε στο μουσείο αυτοκινήτων του Λόρδου Montagu στο Beaulieu του Hampshire, όπου και ανακαινίστηκε.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλοί διάσημοι οδήγησαν το αυτοκίνητο σε επίδειξη αγώνων, συμπεριλαμβανομένων των Jim Clark και Stirling Moss.

δειτε ακομα

δειτε ακομα