Αποζημίωση Από Εταιρίες Leasing για Μεταχειρισμένα Ηλεκτρικά Οχήματα

Τα μεταχειρισμένα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα χάνουν γρηγορότερα και περισσότερο αξία σε σχέση με τα με θερμικό κινητήρα. Αυτή η τάση δημιουργεί προβλήματα και στις εταιρίες leasing αυτοκινήτων.

Η Ayvens είναι μια κορυφαία εταιρία leasing αυτοκινήτων με έμφαση στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, προκύπτοντας από την εξαγορά της LeasePlan από την ALD Automotive το 2023.

Σύμφωνα με την εταιρία, η αξία των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αποκλίνει σημαντικά από τις αρχικές εκτιμήσεις, προκαλώντας οικονομικές απώλειες στις εταιρίες leasing.

Ο CEO της Ayvens, Τιμ Άλμπερτσεν, υποστηρίζει ότι οι εταιρίες χρηματοδοτικής μίσθωσης απαιτούν αποζημίωση και προστασία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω της απώλειας κερδών και των αλλαγών στις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εταιρία εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεπερνά το 1,1 τρισεκατομμύριο ευρώ, με τις εταιρίες leasing να σχεδιάζουν επιχειρηματικά σχέδια για την επαναπώληση αυτών των οχημάτων.

Εκτός από τις εταιρίες χρονομίσθωσης, οι εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά οχήματα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα