Ο μεγάλος αριθμός τρακτέρ!

Η Τρίτη (20/2) θα είναι μια εξαιρετικά σημαντική μέρα για το κέντρο της Αθήνας, καθώς οι αγρότες ετοιμάζονται να υλοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους. Στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου θα διανυκτερεύσουν, ετοιμάζονται για το πρώτο μεγάλο ραντεβού, προγραμματίζοντας κινητοποιήσεις και μπλόκα σε ολόκληρη την επικράτεια. Οι προετοιμασίες των αγροτών για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, είναι στην τελική ευθεία. Οι επικεφαλής των μπλόκων δηλώνουν ότι η συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση θα είναι μαζική, με τους παραγωγούς της Θεσσαλίας να αναφέρουν ότι αναμένεται να κινηθούν πάνω από 100 τρακτέρ προς την πρωτεύουσα.

Οι αποφάσεις της ΕΛΑΣ τοποθετούν τα τρακτέρ και τα άλλα οχήματα αγροτών στην λεωφόρο Αθηνών και από εκεί στην Πλατεία Καραϊσκάκη, προορίζοντας τους μετά στην Πλατεία Ομονοίας. Είναι αναγκαίος ένας δρόμος να είναι ανοικτός για την κίνηση ασθενοφόρων, πυροσβεστικής, και άλλων υπηρεσιών. Οι πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν ανάγλυφα ότι δεν υπάρχει διάθεση αντιπαράθεσης με τους αγρότες, αλλά ότι είναι δικαίωμά τους να διαδηλώνουν, με την προϋπόθεση να μην επηρεάσουν την κυκλοφορία για πολλές ημέρες.

Αναφορικά με τη συμμετοχή αγροτών στο συλλαλητήριο, εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή μιλάμε για 50 λεωφορεία με αγρότες και τριψήφιο αριθμό τρακτέρ. Δύο ξεχωριστά κονβόι τρακτέρ ξεκινούν από τη Θεσσαλία με προορισμό το Κάστρο Βοιωτίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Την Τρίτη το πρωί, αναμένεται η προσέλευση όλων των αγροτών από όλη την Ελλάδα για να ξεκινήσουν την κάθοδο προς την Αθήνα. Στις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει μια προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και στις 6.30 μ.μ. αναμένεται να καταλήξουν στο Σύνταγμα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα