Άντε, έρχεται αμοιβή μέχρι 3.000 ευρώ για “καρφώσεις” φοροδιαφυγής!

Οι πολίτες που ανακάλυψαν φοροδιαφυγές με ψεύτικες αποδείξεις μπορούν να πάρουν μέχρι 3.000 ευρώ αμοιβή μέσω της εφαρμογής “Άppodixi” στο κινητό τους.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ετοιμάζεται να υπογράψει τις πρώτες αποφάσεις για τις αμοιβές στους πολίτες που βοήθησαν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Τα ποσά που θα δοθούν κυμαίνονται από 100 έως 3.000 ευρώ για τις επώνυμες καταγγελίες που ελέγχθηκαν.

Μέσω της εφαρμογής “Άppodixi”, κατατέθηκαν 165.149 καταγγελίες στην ΑΑΔΕ, με τις 74.892 να είναι επώνυμες και τις 90.257 ανώνυμες.

Η αμοιβή των φορολογουμένων για τις καταγγελίες φοροδιαφυγής προβλέπει:

Αν καταγγείλεις φοροδιαφυγή σε επιχείρηση με την εφαρμογή “QR code appodixi” της ΑΑΔΕ και επιβεβαιωθεί η φοροδιαφυγή, μπορείς να λάβεις χρηματική αμοιβή από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ. Δεν περιλαμβάνονται στην αμοιβή όσοι είναι υπάλληλοι σε σχετικούς φορείς.

Η αμοιβή ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής λιανικής, με ελάχιστο 100 ευρώ και μέγιστο 3.000 ευρώ. Σε περίπτωση πολλαπλών καταγγελιών από μια επιχείρηση, υπολογίζεται βάσει της μεγαλύτερης συναλλαγής.

Η αμοιβή δεν φορολογείται και δεν υπολογίζεται σε κοινωνικές εισφορές ή φόρους.

Η απόφαση για την αμοιβή δεν δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο.

Η εφαρμογή “Άppodixi” αναγνωρίζει το QR code των ταμειακών μηχανών με την ημερομηνία και ώρα έκδοσης της απόδειξης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα