Αναστατωμένα χρόνια: Η ελπίδα βρίσκει τρόπο να διαπεράσει τη μαυρίλα

του Άρη Πανόπουλου, υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου

Μετά το σύμβολο του Γολγοθά, της δύσκολης περιόδου που πλήττει την ελληνική κοινωνία, η πρωτοβουλία για το καλό φαίνεται να επικρατεί μέσω ελπιδοφόρων μηνυμάτων της σύγχρονης πολιτικής που φτάνουν σε περιφέρειες και δήμους της χώρας. Με περισσότερα από 9 δισ. ευρώ τελευταία περνώντας στην ελληνική κοινωνία, κυρίως από τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και από τα έσοδα δημοπρασιών αερίων του θερμοκηπίου, ο κρατικός προϋπολογισμός δεν έχει επιβαρυνθεί, καθιστώντας φανερή την πράσινη μετάβαση.

Πάνω από 120.000 νοικοκυριά θα επωφεληθούν αλλάζοντας το θερμοσίφωνα του σπιτιού τους, ενώ €200 εκατ. είναι έτοιμα να διατεθούν σε στέγες και αγροτεμάχια, κάνοντας την Άνοιξη πιο καρποφόρα από ποτέ. Οι μέρες του Πάσχα φανέρωσαν ανάταση στις τοπικές αγορές και στις ζωές των πολιτών, καθώς τα ρευστά αποφόρτισαν τους συνταξιούχους και επέστρεψαν σε ροή αγορών βασικών αγαθών. Φανερά δείγματα θα αρχίσουν να ξεδιαλύνονται μετά την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων, ενώ το 2023 αναμένεται να φέρει πρωτογενές πλεόνασμα που θα επιφέρει βελτιώσεις στη ζωή των πολιτών.

Η άνοδος του κατώτατου μισθού θα αποτελέσει πραγματικότητα με την ίδρυση start-up επιχειρήσεων που θα υποχρεούνται στην άμεση εφαρμογή της. Γίνεται αιτία για αναζήτηση σταθερότητας στο σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης που θα μπορέσει να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Σκέψεις ελπίδας εκφράστηκαν από τον πρόεδρο του Eurogroup με μια ιδιαίτερα σπάνια τοποθέτηση του και έδωσε πνοή στην άγνωστη συναίσθηση.

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες απαρτίζονται από πολίτες και αν αυτοί νιώσουν το πλεόνασμα του κράτους να επιστρέφει στο εισόδημά τους, θα επιφέρει επιτυχία και το αναμενόμενο χωρίς δυσκολία.

Καλή Ανά(σ)ταση σε όλους!

δειτε ακομα

δειτε ακομα