Ο Μπάιντεν ζήτησε από το Κατάρ και την Αίγυπτο να πιέσουν τη Χαμάς

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον εμίρη του Κατάρ και τον πρόεδρο της Αιγύπτου να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς και να σταματήσουν τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ΗΠΑ, ο Κατάρ και η Αίγυπτος προσπαθούν εδώ και μήνες να διαπραγματευτούν ειρήνη στην περιοχή, λέγεται ότι η Χαμάς είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια.

Αντιπρόσωποι από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τη Χαμάς συναντήθηκαν πρόσφατα στο Κάιρο και αναμένεται η απάντηση της Χαμάς όσον αφορά την πρόταση για εκείνους.

Ο Μπάιντεν συζήτησε επίσης με τον εμίρη του Κατάρ και τον πρόεδρο της Αιγύπτου για την εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή και την ανάγκη για δράση.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε ελπίδες για θετική απάντηση της Χαμάς στην πρόταση του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ομήρων.

Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, υπήρξε μια μόνο συμφωνία για κατάπαυση του πυρός διάρκειας επτά ημερών προς το τέλος του Νοεμβρίου.

Παρά τις αντιδράσεις και τις προειδοποιήσεις, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι αποφασισμένος για επίθεση στη Ράφα, στη νότια άκρη της Γάζας, πάνω στα σύνορα με την Αίγυπτο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα