Υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα: Αυτά τα 4 συνδέονται περισσότερο με τον πρόωρο θάνατο

Άνθρωποι που τρώνε πολλά υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο με πρόωρο θάνατο σύμφωνα με μια μελέτη. Κάποια από αυτά φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο περισσότερο από άλλα.

Τα επεξεργασμένα κρέατα, τα γλυκά ποτά, τα γλυκαντικά, τα επιδόρπια με γαλακτοκομικά προϊόντα και τα γλυκαντικά του πρωινού συνδέονται με πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία σύμφωνα με τη μελέτη στο The BMJ. Ιδιαίτερα τα επεξεργασμένα κρέατα (λουκάνικα, μπέικον, αλλαντικά κλπ) φαίνεται να έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον Mingyang Song από το Harvard T.H. Chan School of Public Health, η σχέση μεταξύ υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων και πρόωρου θανάτου είναι “ήπια” και εξαρτάται από μερικές υποκατηγορίες.

Η σύνδεση μεταξύ υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων και πρόωρου θανάτου φαίνεται πως μειώνεται αν η υπόλοιπη διατροφή είναι υγιεινή. Ωστόσο, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μείωση της κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων μακροπρόθεσμα είναι καλή για την υγεία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα