Πληθαίνουν οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Στην Κεντροαριστερά υπάρχει πολλή κίνηση, οπότε αρχίζουν να αλλάζουν τα πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αυξήσει τη διαφορά του από το ΠΑΣΟΚ και να διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Ταυτόχρονα θέλουν να φαίνεται το νούμερο «2» μπροστά από το ποσοστό τους. Στη χάρη Τρικούπη προσπαθούν να ανατρέψουν την κατάσταση και να βάλουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση.

Η Βούλα Κεχαγιά είπε σε ιδιωτικό σταθμό: “Θα δούμε τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών για να κριθούμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και η κυβέρνηση”. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ζητά εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας τις ζήτησε μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2019.

Η κατάσταση μετά τις εκλογές είναι ακόμα πολύ νωρίς για να την κρίνουμε. Ο Στέφανος Κασσιλάκης αρνήθηκε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει αβεβαιότητα. Σε συνέντευξή της στην “Αυγή”, είπε: “Για να αντιμετωπίσουμε την ακροδεξιά, πρέπει να μιλήσουμε για δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη και ειρήνη. Όχι για ‘πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια’”, τόνισε με νόημα.

Στο παρτυ του Γιώργου Ηλιάδη στα Τρίκαλα, υπήρχε αίσθημα Κεντροαριστεράς. Εκπροσώπηση από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε τον Χάρη Δούκα και ο ΣΥΡΙΖΑ τη Μαρίνα Κοτοτόλη. Ενδιαφέρον είχε το τετ α τετ του Γιάννη Ραγκούση με τον δήμαρχο της Αθήνας.

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα να είναι το δεύτερο κόμμα και να αυξήσουν το ποσοστό τους. Η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής.

δειτε ακομα

δειτε ακομα