Μάγια Σάντου: Η Ε.Ε. πρέπει να βοηθήσει τη Μολδαβία και την Ουκρανία με ένα Σχέδιο Μάρσαλ

Η πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει χρηματοδότηση σε αναπτυξιακά έργα στις χώρες αυτές όπως έκαναν τα ΗΠΑ με το Σχέδιο Μάρσαλ. Η Μολδαβία έχει ένα από τα χαμηλότερα ΑΕΠ στην Ευρώπη και χρειάζεται υποστήριξη.

Το Σχέδιο Μάρσαλ του 1948 παρείχε οικονομική βοήθεια σε ευρωπαϊκές χώρες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τώρα, πρέπει να δοθεί παρόμοια βοήθεια και στη Μολδαβία και την Ουκρανία για να ανακατασκευαστούν και να αναπτυχθούν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επενδύσει όχι μόνο σε πράσινα και ψηφιακά έργα, αλλά και στην προστασία των αξιών της Ευρώπης. Η Μάγια Σάντου πιστεύει ότι αυτό θα βοηθήσει στην ένταξη των χωρών αυτών στην ΕΕ.

Τα Ηνωμένα Έθνη υπολόγισαν ότι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια. Είναι σημαντικό να δοθεί βοήθεια για την επανακατασκευή και την ανάπτυξη σε αυτήν την περιοχή.

Η Ευρώπη πάντα βρίσκει τους πόρους για να βοηθήσει σε κρίσιμες στιγμές. Η Μάγια Σάντου εκφράζει αισιοδοξία ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές μαζί.

δειτε ακομα

δειτε ακομα