Στη Βουλή για το θέμα του δικαστικού χάρτη μιλάει σήμερα ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση με βουλευτές της ΝΔ από την Αττική για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα πριν τις εκλογές. Ο Μητσοτάκης επισήμανε τη σημασία της επόμενης αναμέτρησης και έθεσε ως στόχο τη μείωση των λαθών και την αύξηση της δουλειάς. Επίσης, ανακοίνωσε την ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου με έμφαση στην ακρίβεια, την υγεία και την ασφάλεια.

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε αντιπολιτευτικό λόγο και επικρίνοντας υποσχέσεις της αντίπαλης πλευράς, υποστήριξε τη σημασία της αλήθειας.

Συζήτηση για το νέο δικαστικό σύστημα

Στη Βουλή συζητείται σήμερα το νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό σύστημα με στόχο την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης έως και 30% μέχρι το 2027. Ο νέος δικαστικός χάρτης απαιτεί αυστηρές προϋποθέσεις και αλλαγές, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία του συστήματος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, επισήμανε τη σημασία των αλλαγών στο σύστημα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την αντιπολίτευση. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα για τη γρηγορότερη εκδίκαση των υποθέσεων και τη μείωση των διαφορών.

Ο Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει την Ακολουθία των Παθών τη Μεγάλη Πέμπτη και θα ξεκινήσει περιοδείες στις περιφέρειες της χώρας για να προβάλει το έργο της κυβέρνησης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα