3 μηχανήματα για το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας 

Η Περιφέρεια Αττικής έχει προβλέψει ένα σημαντικό κονδύλι στο νέο πρόγραμμα Αττική 2021-2027 για την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, μεταξύ αυτών και το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια τριών κρίσιμων μηχανημάτων στο νοσοκομείο «Μεταξά». Ο διοικητής του νοσοκομείου επιβεβαίωσε ότι η προμήθεια αυτών των μηχανημάτων θα βοηθήσει στην επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που σχετίζεται με τις πολυήμερες αναμονές ασθενών για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εξετάσεων στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου. Η Περιφέρεια θα οριστικοποιήσει το σχέδιο χρηματοδότησης, αφού πρώτα λάβει τον οδικό χάρτη προτεραιοποίησης των σχετικών αναγκών στις δομές υγείας της Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης επισήμανε μεταξύ άλλων: 

Ο περιφερειάρχης της Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρει ότι η υγεία των ασθενών και η στήριξη των υγειονομικών δομών είναι προτεραιότητες και ότι η ενίσχυση του νοσοκομείου «Μεταξά» είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Ένα σημαντικό κονδύλι 6 εκατομμυρίων ευρώ εντάσσεται στο πρόγραμμα Αττική 2021-2027 για την ενίσχυση του νοσοκομείου με τρία μηχανήματα. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Μεταξά», Χ. Τουμπέκης, ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη για την στήριξη και την αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Με τη σειρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου σημείωσε: 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποστήριξη της Περιφέρειας στο Νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά, το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας, που απαιτεί συνεχείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της νόσου. Επισήμανε επίσης την υποστήριξη της Περιφέρειας σε άλλα δύο σημαντικά νοσοκομεία της περιοχής, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του για συνεργασία και στο μέλλον.

δειτε ακομα

δειτε ακομα