Η ασφάλεια του Καναδά σαν την κορυφαία επιλογή για ταξίδια φέτος

Σύμφωνα με τη λίστα της Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP), ο Καναδάς θεωρείται η πιο ασφαλής χώρα για να ταξιδέψει κάποιος το 2024. Η εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης εξηγεί ότι ο Καναδάς κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας των ασφαλών χωρών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της μικρής πυκνότητας πληθυσμού.

Ωστόσο, ο κύριος κίνδυνος για τον οποίο πρέπει να είναι προσεκτικοί οι τουρίστες είναι οι πυρκαγιές. Η έκθεση αναφέρει ότι ένα μεγάλο μέρος των δασών του Καναδά έχει καεί, μειώνοντας την ποιότητα του αέρα στις μεγάλες πόλεις του Καναδά και δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις ιδιαίτερα για άτομα με αναπνευστικές παθήσεις.

Μιλώντας για το ασφαλείας, η έκθεση αναφέρει ότι “η βίαιη εγκληματικότητα είναι συγκριτικά χαμηλή και η συχνότητα εγκλημάτων που συνδέονται με τα όπλα είναι περιορισμένη”.

Η λίστα καταρτίστηκε με βάση τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την απουσία τρομοκρατικών ενεργειών και την ασφάλεια από νόσους. Η δεύτερη χώρα στη λίστα της BHTP είναι η Ελβετία, τρίτη η Νορβηγία, τέταρτη η Ιρλανδία και πέμπτη η Ολλανδία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα