Συμβάσεις εργασίας “α λα καρτ” – Πότε θα τεθούν σε ισχύ και ποιους αφορούν

Από την 1η Ιουλίου θα εφαρμόζεται ο νόμος 5053/2023 για τις συμβάσεις κατά παραγγελία ή μηδενικών ωρών. Ο σκοπός είναι να καλύψει τις ανάγκες εργοδοτών και εργαζομένων για ωρομίσθια απασχόληση ή περιστασιακή εργασία μερικές φορές την εβδομάδα.

Ο νέος νόμος θα επιβάλλει διαφάνεια στις συμβατικές σχέσεις, εξασφαλίζοντας στους εργαζόμενους ελάχιστη αμοιβή για το 25% του χρόνου εργασίας και αποζημίωση σε περίπτωση ακύρωσης εργασίας από τον εργοδότη.

Η νέα διάταξη δεν εφαρμόζεται ακόμη λόγω έλλειψης του συστήματος Εργάνη. Αναμένεται όμως να είναι διαθέσιμη στο επόμενο διάστημα και θα επιτρέπει την ηλεκτρονική καταχώρηση τέτοιων συμβάσεων από τον Ιούλιο.

Με την σύμβαση κατά παραγγελία, ένας εργαζόμενος είναι ετοιμότητα για εργασία όταν τον καλέσει ο εργοδότης, γνωρίζοντας τουλάχιστον 24 ώρες πριν τις λεπτομέρειες της εργασίας του.

Μια άλλη παράδειγματική περίπτωση σήμερα είναι η ευκαιριακή απασχόληση τα Σαββατοκύριακα σε εστιατόρια ή εκδηλώσεις, χωρίς συγκεκριμένο εργασιακό συμβόλαιο, αλλά με αμοιβή που συχνά είναι αδήλωτη.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι με τη νέα συμβατική ρύθμιση, θα πρέπει να αναφέρονται οι λεπτομέρειες όπως ταυτότητα των μερών, τόπος εργασίας, χαρακτηρισμός και αμοιβή εργασίας, ωράριο, ασφάλιση και δικαιώματα του εργαζόμενου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα