Οι παντόφλες των ξενοδοχείων ως σύμβολα κύρους, και ο επικείμενος «διωγμός» τους

Θα ξεκινήσουν οι ταξιδιώτες να φέρνουν τις δικές τους παντόφλες στα πολυτελή ξενοδοχεία; Ίσως χρειαστεί.

Τον Νοέμβριο, στο θέρετρο Arenas del Mar κοντά στο Εθνικό Πάρκο Manuel Antonio στην Κόστα Ρίκα, οι εργαζόμενοι αναζητούσαν οικολογικές λύσεις. Οι καθαρίστριες πρότειναν: πετάξτε τις παντόφλες.

«Δεν έχει νόημα. Τις χρησιμοποιείς μια φορά και τις πετάς», δήλωσε ο Hans Pfister, πρόεδρος της Cayuga Collection, που διαχειρίζεται το θέρετρο.

Και ακολούθησε τη συμβουλή των καθαριστριών. «Πρόκειται για σπατάλη».

Όπως τα πλαστικά καλαμάκια και τα μίνι μπουκαλάκια σαμπουάν, οι παντόφλες μιας χρήσης βρίσκονται στο στόχαστρο των ακτιβιστών για την αειφορία.

«Οποιοδήποτε προϊόν μιας χρήσης είναι προβληματικό», ανέφερε ο Willy Legrand, ειδικός σε θέματα βιώσιμης φιλοξενίας.

Οι παντόφλες ως σύμβολα κύρους

Οι παντόφλες συνδέονται με τις πολιτιστικές προσδοκίες. Συμβάλλουν στην πολυτέλεια της φιλοξενίας και βοηθούν τα ξενοδοχεία να προσελκύσουν καλύτερες αξιολογήσεις.

Κάτι πιο μόνιμο και πολυτελές

Στο ξενοδοχείο Setai στο Μαϊάμι Μπιτς, αντικαταστάθηκαν οι παντόφλες μιας χρήσης με μόνιμες. Ο Ivan Bauza ανέφερε ότι αυτό δείχνει την πολυτέλεια της φιλοξενίας.

Τα απόβλητα που σχετίζονται με τις παντόφλες μιας χρήσης είναι σημαντικά, σύμφωνα με τον Legrand που εκτιμά ότι στις ΗΠΑ ξενοδοχεία μπορεί να απορρίπτουν πάνω από 10 εκατομμύρια ζευγάρια παντόφλες το μήνα.

Η Karla Cobreiro βρήκε τρόπο να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα της παντόφλας μιας χρήσης, παίρνοντάς τις μαζί της όταν φεύγει από το ξενοδοχείο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα