«Χαλαρή αισιοδοξία» από τον Μπλίνκεν για την συμφωνία με τη Χαμάς για τους ομήρους σε συνάντηση με τις οικογένειές τους

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είπε πως είναι «χαλαρά αισιόδοξος» ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τη Χαμάς για τους ομήρους, μετά από συνάντηση με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα.

Η συνάντηση του Μπλίνκεν με τις οικογένειες των Αμερικανο-Ισραηλινών ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας ήταν «θετική, με τον Μπλίνκεν να εκφράζει χαλαρή αισιοδοξία για την επικείμενη συμφωνία για την απελευθέρωσή τους».

 Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και η Αβίβα Σίγκελ, που κρατήθηκε αιχμάλωτη από τη Χαμάς για 51 ημέρες και ο σύζυγός της Κιθ παραμένει ακόμα στη Γάζα, σύμφωνα με τους Times of Island.

Ο Μπλίνκεν εξέφρασε ευγνωμοσύνη στην κυβέρνηση Μπάιντεν για την υποστήριξη στις οικογένειες και τη βοήθειά τους σε αυτήν τη δοκιμασία. Κάλεσε επίσης για διεθνείς προσπάθειες για την απελευθέρωση όλων των όμηρων που κρατούνται αδίκως.

Επίσης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, κατηγορώντας τη Χαμάς για την αποτυχία συμφωνίας για τους ομήρους.

Ο Μπλίνκεν τόνισε: «Χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς δικαιολογίες. Η ώρα είναι τώρα».

Τέλος, κατήγορησε τη Χαμάς για τις πληγές των αμάχων στη Γάζα και ζήτησε βοήθεια σε τρόφιμα, φάρμακα, νερό και καταφύγιο για τους ανθρώπους που υποφέρουν από την ανταλλαγή πυρών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα