Παρουσίαση του Bugatti Bolide στον 24ωρο αγώνα Le Mans

Το Bugatti Bolide έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του αυτό το Σαββατοκύριακο στον 24ωρο αγώνα Le Mans.

Παρόλο που η Bugatti δεν συμμετέχει φέτος στον αγώνα, το όνομά της είναι στενά συνδεδεμένο με το γαλλικό circuit αντοχής και δεν θα μπορούσε να μην κάνει το επίσημο ντεμπούτο του εκεί. Ο δοκιμαστής της εταιρείας και πρώην νικητής του Le Mans το 1988 με την Jaguar, Andy Wallace, οδήγησε το αυτοκίνητο για ένα γύρο στην πίστα.

bugatti bolide b

Ο Andy Wallace δήλωσε ότι, «Είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα να οδηγεί κανείς το Bolide σε έναν αγώνα αντοχής. Η ενέργεια του κοινού και η σύνδεση με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα μείνουν ριζωμένες μέσα μου για πάντα».

Ο εντυπωσιακός κινητήρας W16 της Bugatti Chiron, που έχει χωρητικότητα 8 λίτρων και είναι υπερτροφοδοτούμενος με τέσσερεις τούρμπο, αποδίδει 1.577 ίππους για το Bolide, ενώ τα φρένα που χρησιμοποιούνται είναι της Brembo από τη Formula 1. Τα εμπρός φρένα διαθέτουν οκταπίστονες δαγκάνες και οι πίσω φρένα έξιπίστονες δαγκάνες, με διάμετρο δίσκων 390 χιλιοστά.

bugatti bolide c

Εκτός από το Bolide, η Bugatti παρουσίασε επίσης ένα EB 110 S Le Mans, στα πλαίσια της εκδήλωσης Grande Exposition Du Centenaire, το οποίο είχε συμμετάσχει σε αγώνα το 1994 (55 χρόνια μετά την τελευταία νίκη της Bugatti στο Le Mans). Επίσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν ένα Bugatti Type 50 S του 1931.

δειτε ακομα

δειτε ακομα