Ποια αυτοκίνητα κινδυνεύουν απο τις ζημιές που προκαλούν οι ακτιβιστές

Οι ακτιβιστές επικεντρώνουν τις δραστηριότητές τους στα SUV και 4×4 οχήματα, τα οποία κατηγορούν για την ρύπανση του περιβάλλοντος.

Μια ομάδα ακτιβιστών στην Βαρκελώνη έχει ξεκινήσει να ξεφουσκώνει τα ελαστικά των SUV και 4×4 σε γειτονιές, καθώς θεωρούν ότι αυτά είναι τα πιο ρυπογόνα οχήματα. Κάποιοι επίσης προχωρούν και στο σκίσιμο των ελαστικών.

Αυτή η ακτιβιστική δράση έχει εμφανιστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, με την έκρηξη των ελαστικών να συμβαίνει σε πολλά SUV. Το φαινόμενο αυτό εμφανίστηκε το προηγούμενο βράδυ στη Βαρκελώνη.

Aktivistes elastikon 2

Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να απαγορευτούν τα μεγάλα SUV και 4×4 στις μεγάλες πόλεις, καθώς έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο κλίμα. Η ίδια δράση έχει λάβει χώρα σε μεγάλες πόλεις της Αγγλίας, της Γερμανίας, καθώς και σε κάποιες χώρες της Σκανδιναβίας.

Οι ακτιβιστές ξεφουσκώνουν και σκίζουν τα ελαστικά ορισμένων τύπων οχημάτων, καθώς ισχυρίζονται ότι αυτά αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη αιτία αύξησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα την τελευταία δεκαετία, περισσότερο από τον αεροπορικό τομέα. Αυτό το δήλωσαν οι ακτιβιστές σε ένα μανιφέστο που άφησαν στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων που ήταν στο στόχαστρο.

Το μήνυμα που αφήνουν οι ακτιβιστές στα αυτοκίνητα δείχνει απολογητική στάση και δηλώνει: «Κατανοούμε ότι αυτό ενοχλεί. Παρακαλούμε μην το πάρετε προσωπικά. Δεν θέλουμε να κάνουμε αυτές τις ενέργειες. Προτιμούμε να είμαστε στο σπίτι μας με τους φίλους και την οικογένειά μας. Ωστόσο, η έκτακτη κλιματική κατάσταση μας αναγκάζει να δράσουμε».

Με αυτόν τον τρόπο, οι ακτιβιστές προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις ενέργειές τους, καθώς καταλαβαίνουν τις συνέπειες της κυκλοφορίας των τέτοιων οχημάτων σε αστικές περιοχές.

Aktivistes elastikon 5

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει σημασία εάν το SUV ή το 4×4 έχει θερμικό, υβριδικό ή ηλεκτρικό κινητήρα, καθώς σύμφωνα με τους ακτιβιστές, αυτός ο τύπος αυτοκινήτου απαιτεί περισσότερη ενέργεια και υλικά για να κινηθεί και να κατασκευαστεί.

Όλα αυτά θα ήταν λιγότερο ενοχλητικά για τους οδηγούς των οχημάτων που έπεσαν θύματα της “επίθεσης”, αν δεν είχαν βρει τα ελαστικά τους ξεφουσκωμένα και σκισμένα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα