Μεταφορά Ξυλείας Με Κλασικό Όχημα – Τι Ισχύει με τη Νέα Νομοθεσία

Οδηγός κλασικού αυτοκινήτου μεταφέρει ξύλα στη σχάρα της οροφής στη λεωφόρο Πεντέλης…

Στην Ελλάδα, όπου οι οδηγοί κάνουν ό,τι θέλουν στους δρόμους, είναι βέβαιο ότι θα δείτε καθημερινά σκηνές που μπορεί να… σας εκπλήξουν. Στο Newsauto έχουν αναφέρει πολλές φορές παραβάσεις και παράξενα περιστατικά που συμβαίνουν στον δρόμο. Αν και θα περιμέναμε να μάθουμε από τα λάθη μας, δυστυχώς συνεχίζουμε να τα επαναλαμβάνουμε.

Η έλλειψη εκπαίδευσης και αστυνόμευσης προκαλεί προβλήματα, με αρκετούς οδηγούς να προβαίνουν σε παράνομες πράξεις χωρίς να νοιάζονται για τους άλλους εκτός από τον εαυτό τους.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες του Newsauto, ο οδηγός ενός κλασικού αυτοκινήτου το χρησιμοποιεί όχι μόνο για τις μετακινήσεις του, αλλά και για τη μεταφορά αντικειμένων. Σε αυτήν την περίπτωση, η οροφή της κλασικής Alfa Romeo είναι γεμάτη ξύλα, κάτι που εκπλήσσει πολλούς και οδηγεί σε αναρωτήσεις για το πώς είναι δυνατή αυτή η μεταφορά με ένα τέτοιο όχημα που έχει πινακίδες ιστορικού οχήματος ΕΛΠΑ.

Παλαιότερα, τέτοιου είδους περιπτώσεις τις επέβλεπε η ΦΙΛΠΑ, ωστόσο η ΕΛΠΑ και η αλλαγή της νομοθεσίας έχουν αφήσει ένα κενό στη χρήση αυτών των οχημάτων.

Τι ισχύει με τη νέα νομοθεσία

Να σημειώσουμε ότι από το 2022 έχει ψηφιστεί νέος νόμος για τις κρατικές ιστορικές πινακίδες, όπου μέχρι το τέλος του 2024 όλοι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τις αποκτήσουν και να αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες με αντίστοιχες για τα οχήματά τους. Η νομοθεσία ισχύει, ενώ έχουν σταματήσει να εκδίδονται πινακίδες από ΦΙΛΠΑ, ΕΛΠΑ και ΕΟΟΕ εδώ και περίπου ένα μήνα.

Με τις παλιές πινακίδες, η κυκλοφορία ήταν επιτρεπτή μόνο τις Κυριακές, κάτι που δεν ισχύει στην πράξη. Με τις νέες πινακίδες, οι οδηγοί μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά όλες τις ημέρες και θα πρέπει να υποβάλλουν το όχημά τους σε έλεγχο ΚΤΕΟ κάθε χρόνο.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 15.000 κλασικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό, περίπου 1.500-2.000, κυκλοφορεί ή συμμετέχει σε εκδηλώσεις.

Η εικόνα με την Alfa Romeo και τη σχάρα γεμάτη ξύλα, είναι παράνομη και εκνευριστική. Εκτός από τον κίνδυνο που δημιουργεί για τους οδηγούς άλλων οχημάτων, θίγει και τους ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα