Συντήρηση τροφίμων και κόκκινων αυγών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

Αυτή την περίοδο του Πάσχα και ενόψει της Ανάστασης, πολλοί από εμάς προετοιμαζόμαστε για το πασχαλινό τραπέζι. Ωστόσο, η σωστή διατήρηση και κατανάλωση τροφίμων, ιδίως αυγών και αιγοπρόβειου κρέατος, είναι πολύ σημαντική. Ο ΕΟΔΥ έχει δώσει οδηγίες που θα μας βοηθήσουν να διασφαλίσουμε την υγιεινή μας και την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις οδηγίες του ΕΟΔΥ:

  • Τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από 2 ώρες. Όταν βράσουν αρκετά (να είναι σφιχτά), τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσετε.
  • Αποφύγετε τα τρόφιμα που περιέχουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα αυγά, όπως π.χ. χειροποίητη μαγιονέζα, και την κατανάλωση ωμής ζύμης που περιέχει αλεύρι ή αυγά.
  • Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε τα αυγά που βάψατε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιήσατε βαφή κατάλληλη για τρόφιμα.
  • Τα αυγά πρέπει να διατηρούνται στη συσκευασία τους στο ψυγείο (όχι στην πόρτα) και τα βαμμένα αυγά πρέπει επίσης να διατηρούνται στο ψυγείο.
  • Αποψύχετε το αιγοπρόβειο κρέας στη συντήρηση του ψυγείου, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε κρύο νερό, αλλά όχι σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν αποψυχθεί, μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο 3 έως 5 ημέρες αν είναι μπριζόλες ή πα

δειτε ακομα

δειτε ακομα