Ναυάγιο με 11 νεκρούς ανοιχτά της Λιβύης – Ένα παιδί ανάμεσα στα θύματα

Σήμερα η λιβυκή ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα 11 μεταναστών, ανάμεσά τους ένα παιδί, τα οποία είχαν πνιγεί μετά τη βύθιση του σκάφους στο οποίο επέβαιναν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, όπως ανέφερε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το πρωί, οι τοπικές αρχές ειδοποιήθηκαν ότι τα πτώματα δέκα ανδρών και ενός κοριτσιού έπλεον στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή της πόλης Γκαραμπούλι, 50 χλμ ανατολικά της Τρίπολης.

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα είχαν κολυμπήσει προς την παραλία Φάρος Γκαραμπούλι, μια παραλία εύκολα προσβάσιμη λόγω του κόλπου που βρίσκεται, προτού διασωθούν από διασώστες. Τα άτομα αυτά κάθονταν στην άμμο, εξαντλημένα, προσπαθώντας να ανακτήσουν δυνάμεις τρώγοντας λίγες μπουκιές ψωμί και πίνοντας λίγες γουλιές από γάλα που τους είχαν δώσει οι διασώστες.

Το σκάφος που βυθίστηκε κοντά στην ακτή, μετέφερε «περίπου 80 μετανάστες» σύμφωνα με έναν από τους επιζώντες, οι οποίοι ήταν Αιγύπτιοι, Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί, σύμφωνα με τα διαβατήρια που έδειξαν.

Από την Τετάρτη έως χθες Δευτέρα, η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης εντόπισε στις παραλίες της Σαμπράθα (70 χλμ δυτικά της Τρίπολης) τα πτώματα 34 μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους μετά τη βύθιση μιας φουσκωτής λέμβου που μετέφερε εκατό επιβάτες, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Alarm Phone, μια συλλογικότητα εθελοντών που διαχειρίζεται μια τηλεφωνική γραμμή για μετανάστες που κινδυνεύουν.

δειτε ακομα

δειτε ακομα