Ερρίκος Ντυνάν: Δωρεά οργάνων από μια ασθενή «χτίζει γέφυρα ζωής» για 4 ανθρώπους

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας ένας σημαντικός δεσμός ζωής δημιουργήθηκε ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τέσσερις ανθρώπους να επωφελούνται από δωρεά οργάνων από μια 54χρονη ασθενή που έχασε τη ζωή της μετά από εγκεφαλική αιμορραγία και να στέλνουν ένα μήνυμα ελπίδας στους συνανθρώπους τους.

Η οικογένεια της ασθενούς, που είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, διαπίστωσε το θάνατο του εγκεφαλικού στελέχους της και πήρε την αποφασιστική απόφαση να προσφέρει δώρο ζωής σε άλλους ανθρώπους, προσφέροντας σημαντικά ζωτικά όργανα. Παράλληλα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ερρίκος Ντυνάν ξεκίνησε μια δύσκολη και επίπονη επιχείρηση για να λάβει τα απαραίτητα όργανα, με τη συνολική υποστήριξη και επίβλεψη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), που διαλέγει τους κατάλληλους λήπτες.

Ειδικότερα, τα όργανα δόθηκαν σε συμβατούς ασθενείς που χρειάζονταν καρδιά (στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), ήπαρ (στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης) και νεφρούς (στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα) της δότριας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΜΕΘ του Ερρίκος Ντυνάν, από την ίδρυσή της, έχει συμβάλει στην αξιοποίηση περίπου 450 μεταμοσχεύσεων και δωρεάς οργάνων, χαρίζοντας ζωή σε ανθρώπους που την χρειάζονταν στο πλαίσιο του τομέα της μεταμόσχευσης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα