Αντιδράσεις και κατάργηση της γραμμής λεωφορείου “Διαβόλου”

Για μια γραμμή λεωφορείου στην πολωνική πόλη Γδύνια επιλέχθηκε ένας αριθμός που προκαλεί φόβο και τρόμο σε μια μεγάλη μερίδα πιστών.

Πρόκειται για τον “666”, ο οποίος από τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού συνδέεται με τον Σατανά, και ως εκ τούτου οι περισσότεροι αποφεύγουν ακόμα και την αναφορά σε αυτόν τον αριθμό.

Επίσης, δίπλα στον “διαβολικό” αριθμό στον ψηφιακό πίνακα των λεωφορείων, υπάρχει η λέξη “Hel”, που αναφέρεται στην παραθαλάσσια πόλη Χελ, ο προορισμός των λεωφορείων, ενισχύοντας έτσι το σκοτεινό πρόσωπο της γραμμής και προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες από όλον τον κόσμο.

Ωστόσο, η γραμμή αυτή δεν έχει γίνει αποδεκτή από τους ντόπιους, οι οποίοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σχετικά με την επιλογή αυτού του αντιχριστιανικού αριθμού και έχουν ζητήσει την αντικατάστασή του.

Φαίνεται ότι η απαίτηση των ντόπιων έγινε αποδεκτή από τον συγκοινωνιακό οργανισμό PKS Gdynia, ο οποίος ανακοίνωσε στο Facebook ότι από τις 24 Ιουνίου 2023, ο αριθμός της γραμμής λεωφορείου θα αλλάξει σε 669, χωρίς να αναφέρει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Ωστόσο, αυτή η αλλαγή έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε  πολίτες, οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται για μια λάθος κίνηση.

666 λεωφορείο Πολωνία

Ένας χρήστης του Facebook επεσήμανε: “Ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς να βάλεις τέλος σε έναν θρύλο που ήταν γνωστός και εκτός Πολωνίας. Περιμένω με ανυπομονησία την αντικατάσταση του προέδρου της PKS Gdynia, με την ελπίδα ότι ο επόμενος θα επαναφέρει τον θρύλο.”

Κάποιος άλλος χρήστης θεωρεί ότι αυτή η αλλαγή θα στερήσει από την περιοχή χιλιάδες τουρίστες ετησίως.

δειτε ακομα

δειτε ακομα