Πιθανές αιτίες προβλημάτων με την ηλεκτρική μπαταρία του αυτοκινήτου

Απαντάμε σε ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις με την ηλεκτρική μπαταρία του αυτοκινήτου σου. Ένα από αυτά είναι η αδειάστεια της μικρής μπαταρίας των 12 Volt που διαθέτουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η ανασφάλεια για την αξιοπιστία της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι κοινό συναίσθημα για πολλούς οδηγούς, που χρησιμοποιούν για πρώτη φορά ένα ηλεκτρικό όχημα.

– Ποια είναι η πιο συνηθισμένη αιτία βλαβών σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα;
– Η συχνότερη αιτία βλάβης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η άδεια της μπαταρίας των 12 Volt που τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου. Είναι απαραίτητη για την εκκίνηση του οχήματος.

Επιπλέον, οι συσσωρευτές μολύβδου-οξέως που χρησιμοποιούνται στην μικρή μπαταρία έχουν το μειονέκτημα της γρήγορης αυτό-εκφόρτισης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε άδεια μπαταρία ειδικά αν το αυτοκίνητο έχει μείνει ακίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

– Σε περίπτωση άδειας μπαταρίας, πως μπορώ να ξεκινήσω ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
– Μπορείς να ακολουθήσεις τη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτοκίνητα με συμβατικό κινητήρα. Καλό είναι όμως να ενημερωθείς από το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου, καθώς η θέση της μπαταρίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο.

Συμπέρασμα:Σε περίπτωση βλαβών σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ισχύουν ελαφρώς τροποποιημένοι κανόνες σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Και σε αυτά όμως, αν εξαιρέσουμε π.χ. προβλήματα software, μετάδοσης κ.α., μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες ακινητοποίησης είναι η άδεια μπαταρία. Αυτή των 12 Volt.

δειτε ακομα