Η μεγαλύτερη προδιαγραφή φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πραγματικότητα!

  

Η Ελλάδα αποκτά το πιο σημαντικό σημείο για τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Έως το 2024 το έργο θα ολοκληρωθεί με συνολικά 50 σημεία φόρτισης, όλα με ισχύ έως 22kW (AC).

   

Σε μια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΦΑΕΕΕ) και της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ για τη δημιουργία του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα με 50 θέσεις για ταυτόχρονη φόρτιση.

Η πρώτη φάση του έργου ξεκινά με τη λειτουργία 24 θέσεων στο ισόγειο του χώρου στάθμευσης του ΚΠΙΣΝ, ενώ εντός του 2024 το έργο θα ολοκληρωθεί με συνολικά 50 σημεία φόρτισης, όλα με ισχύ έως 22kW (AC).

Η νέα αυτή υπηρεσία λειτουργεί σε 24ωρη βάση και παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ για έναν χρόνο. Όσον αφορά τη συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη, οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα plug-in υβριδικά οχήματα της Range Rover.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΠΙΣΝ ΜΑΕ, ο Πρόεδρος ΕΣΠΕΝ και Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, έδωσαν το όραμα τους για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και την πράσινη ενέργεια, και απάντησαν σε ερωτήσεις του Τύπου.

Αναφερόμενος στο όραμα της ΦΑΕΕ, ο Πρόεδρος ΕΣΠΕΝ και Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Η στρατηγική συνεργασία μας με το ΚΠΙΣΝ και την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ για τη δημιουργία του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρείας μας στην υιοθέτηση πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της βιωσιμότητας. Στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας επενδύουμε σταθερά στην ανάπτυξη των υπηρεσιών που συμβάλλουν στη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, προς όφελος των καταναλωτών πάντα με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ επισήμανε:

«Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ συμμετέχει ενεργά σε μία ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευσή της στην επίτευξη μίας σειράς στόχων που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι μια νέα προσπάθεια σε συνεργασία με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους το ΚΠΙΣΝ και το Φυσικό Αέριο ΕΕΕ. Μαζί βάζουμε ένα ακόμη λιθαράκι στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που συνιστά μονόδρομο για την κοινωνία και το περιβάλλον».

δειτε ακομα

δειτε ακομα