Η εντυπωσιακή Ford Mustang GTD από το LA έως το Ring

Η παραγωγή Mustang με την μεγαλύτερη ισχύ είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί τα κορυφαία ευρωπαϊκά supercars.

Η εντυπωσιακή Mustang GTD κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και σκοπεύει να καταθέσει διαπιστευτήρια στο Nurburgring, πριν αρχίσει η παραγωγή του περιορισμένου αριθμού αυτοκινήτων στα τέλη του επόμενου έτους. Στις ΗΠΑ αναμένεται να κοστίζει περίπου 300.000 δολάρια, δικαιολογώντας τον τίτλο της ισχυρότερης Mustang παραγωγής.

Η έκδοση GTD δημιουργήθηκε από μηχανικούς της Ford με στόχο να ανταγωνιστεί τα καλύτερα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Η εταιρεία στοχεύει σε χρόνο κάτω των επτά λεπτών στο Nurburgring, ανταγωνιζόμενη τα Porsche 911 GT2 RS, Lamborghini Aventador SVJ και Mercedes-AMG GT Black Series.

Η Mustang GTD διαθέτει ισχύ άνω των 800 ίππων από υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα, υπερβαίνοντας ακόμη και την Shelby GT500 του 2019. Είναι ακόμα πιο ισχυρή από το Ford GT MK IV που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Ο κινητήρας των 5,2 λίτρων περιλαμβάνει τροποποιήσεις από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το πλαίσιο είναι διαφορετικό από αυτό της στάνταρ Mustang. Στο εσωτερικό, η Mustang GTD διατηρεί τις ψηφιακές οθόνες και το σύστημα infotainment με λειτουργία ενημέρωσης λογισμικού over-the-air.

δειτε ακομα