Η Δρ. Μάγκι Άντεριν-Πόκοκ αποκτά τη δική της κούκλα Barbie για το επιστημονικό της έργο στο διάστημα.

Η Δρ. Maggie Aderin-Pocock, μια επιστήμονας του διαστήματος, που είναι γνωστή για την παρουσίαση του The Sky at Night και του CBeebies Stargazing του BBC One, θα τιμηθεί με μια κούκλα Barbie. Η Δρ. Aderin-Pocock έχει χαρακτηριστεί ως Πρότυπο της Barbie για το έργο της που προωθεί την επιστημονική σταδιοδρομία σε κορίτσια. Αυτό γίνεται ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας την Τετάρτη και της Εβδομάδας Βρετανικής Επιστήμης από τις 10 έως τις 19 Μαρτίου. Η Δρ. Aderin-Pocock δήλωσε ότι ελπίζει η κούκλα της να εμπνεύσει τα κορίτσια και να τους δείξει ότι όλα είναι πιθανά όταν φτάσουν στα αστέρια.

Η Δρ. Aderin-Pocock επιθυμεί να εμπνεύσει την επόμενη γενιά επιστημόνων, και ιδίως τα κορίτσια, και να τους δείξει ότι η STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) είναι κατάλληλη για αυτές. Τα θέματα αυτά είναι πολύ σημαντικά για να αφήνονται στα αγόρια, επειδή μέσω της επιστήμης, μπορείτε κυριολεκτικά να αλλάξετε τον κόσμο, σημείωσε η επιστήμονας.

Η κούκλα είναι ντυμένη με ένα φόρεμα που θυμίζει έναστρο ουρανό και συνοδεύεται από ένα τηλεσκόπιο. Η Δρ. Aderin-Pocock δήλωσε ότι όταν ήταν μικρή, η Barbie δεν της έμοιαζε, επομένως είναι συγκλονιστικό να δημιουργηθεί μια κούκλα που να μοιάζει με εκείνη. Σύμφωνα με το BBC, νωρίτερα αυτό το μήνα, η αστρονόμος ανακηρύχθηκε ως η νέα επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Λέστερ.

δειτε ακομα