Τρεις τάσεις περιποίησης δέρματος που θα κυριαρχήσουν το 2024

Όσον αφορά τις βασικές τάσεις στην περιποίηση του δέρματος για το έτος 2024, φαίνεται ότι οι λάτρεις της ομορφιάς είναι πλέον πιο ενημερωμένοι και πρόθυμοι να απλοποιήσουν τη ρουτίνα τους απαλύνοντας τα πολλά βήματα και προϊόντα που τους έκαναν τη ζωή δύσκολη.

Μια προσέγγιση μινιμαλισμού στην περιποίηση του δέρματος

Ο κύριος χαρακτήρας των τάσεων φέτος αφορά μια πιο απλουστευμένη προσέγγιση, χωρίς ωστόσο να θυσιάζεται η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα. Σύμφωνα με τη δερματολόγο και χειρουργό, κυρία Margarita Lolis, το “Skinimalism” θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να απολαύσουν τα οφέλη της φροντίδας του δέρματος.

Η απλοποίηση αυτή σημαίνει να εστιάζουμε σε λίγα πραγματικά αποτελεσματικά προϊόντα, ενώ σημαίνει επίσης να γνωρίζουμε ποια συστατικά είναι ιδανικά για το δέρμα μας και να τα επιλέγουμε στη ρουτίνα μας με συνέπεια.

Πεπτίδια

Δερματικός φραγμός

Τα πεπτίδια αποτελούν ένα δημοφιλές συστατικό για την περιποίηση του δέρματος και αναμένεται να διατηρήσουν τη δημοτικότητά τους καθ’ όλο το 2024. Αυτά τα μικρά αμινοξέα μπορούν να συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου, την ενυδάτωση, την ελαστικότητα του δέρματος και σε πολλές άλλες διαδικασίες φροντίδας.

Βιταμίνη C

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C παραμένει ένα βασικό συστατικό στη φροντίδα του δέρματος, παρέχοντας τα αντιοξειδωτικά της οφέλη. Αναμένεται να εμφανιστούν περισσότερες καινοτόμες φόρμουλες με βιταμίνη C για να διασφαλίσουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και αντοχή, ιδίως για εκείνους με ευαίσθητο δέρμα.

Ένζυμα

Κρέμα ματιών

Τα ένζυμα αναμένεται να κυριαρχήσουν στα νέα προϊόντα φροντίδας του δέρματος, καθώς βοηθούν στην αντιμετώπιση των σημαντικών σημείων γήρανσης, όπως ρυτίδες και απώλεια ελαστικότητας. Η περιεκτικότητα ένζυμων σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος αυξάνεται όλο και περισσότερο, προσφέροντας νέες καινοτόμες λύσεις.

δειτε ακομα

δειτε ακομα