Συμβουλές για λαμπερά και λευκά δόντια

Ένα λαμπερό, λευκό χαμόγελο είναι κάτι που πολλοί επιθυμούν. Για να επιτύχεις και να διατηρήσεις λευκά δόντια, ακολούθησε καλές πρακτικές προσωπικής υγιεινής και υγιεινού τρόπου ζωής. Παρακάτω βρίσκονται μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτό το λαμπερό και λευκό χαμόγελο:

1. Καθαρίστε τα δόντια και χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα τακτικά

Ένα λευκό χαμόγελο ξεκινάει με τη σωστή στοματική υγιεινή. Βουρτσίστε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας φθοριούχα οδοντόκρεμα και μαλακή οδοντόβουρτσα. Το οδοντικό νήμα είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την απομάκρυνση της πλάκας και των λεκέδων ανάμεσα στα δόντια.

2. Χρησιμοποιήστε λευκαντική οδοντόκρεμα

Επιλέξτε μια οδοντόκρεμα που σχεδιάστηκε ειδικά για τη λεύκανση των δοντιών. Αυτές οι επιλογές συχνά περιέχουν ήπια λευκαντικά συστατικά που βοηθούν στην αφαίρεση επιφανειακών λεκέδων. Χρησιμοποιήστε τις τακτικά για εμφανή αποτελέσματα.

3. Περιορίστε την κατανάλωση τροφών και ποτών που προκαλούν λεκέδες

Κάποια τρόφιμα και ποτά, όπως ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί και τα μούρα, μπορούν να προκαλέσουν λεκέδες στα δόντια. Περιορίστε την κατανάλωσή τους ή ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό μετά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της δημιουργίας λεκέδων.

4. Ενυδάτωση

Η κατανάλωση πολλού νερού είναι ωφέλιμη για τη γενική υγεία, καθώς βοηθάει στο ξέπλυμα των τροφών και των οξέων που μπορεί να βλάψουν το σμάλτο των δοντιών και να προκαλέσουν αποχρωματισμό.

5. Σταμάτηστε το κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι επιβλαβές για την υγεία των δοντιών και μπορεί να προκαλέσει λεκέδες. Η διακοπή του καπνίσματος έχει οφέλη τόσο για την υγεία όσο και για το χρώμα των δοντιών.

6. Σκέφτεστε για επαγγελματική λεύκανση

Για γρήγορα και εμφανή αποτελέσματα, δοκιμάστε τις επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης δοντιών που προσφέρονται από οδοντιάτρους. Αυτές οι μέθοδοι είναι ασφαλείς και σχεδιασμένες για να προσφέρουν λευκά δόντια.

7. Τρώτε τρόφιμα φιλικά προς τα δόντια

Περιλάβετε στη διατροφή σας τραγανά φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα και σέλινο, που με το μάσημά τους μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων και να προάγει την παραγωγή σάλιου.

8. Κάντε τακτικά επισκέψεις στον οδοντίατρο

Προγραμματίστε τακτικές επισκέψεις και καθαρισμούς για την πρόληψη προβλημάτων και τη διατήρηση της στοματικής υγείας σας. Οι επαγγελματικοί καθαρισμοί μπορούν να αφαιρέσουν επίμονους λεκέδες και πλάκα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα