Ο “γοητευτικός” Εμανουέλ Μακρόν υποδέχεται τον Κινέζο Σι Τζινπίνγκ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σήμερα υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στα Πυρηναία. Ο Σι δεν έδειχνε έτοιμος για μεγάλες παραχωρήσεις στο εμπόριο ή την εξωτερική πολιτική.

Ο Μακρόν και η σύζυγός του υποδέχθηκαν τον Σι και τη σύζυγό του στο αεροδρόμιο Tarbes-Lourdes Pyrenees, όπου τους πήγαν να φάνε στα αγαπημένα βουνά του. Οι δύο πρόεδροι θα διανύσουν μια απόσταση περίπου μιας ώρας για το γεύμα τους σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο.

Ο Μακρόν, ο Σι και οι συνοδοιπότες τους, θα συζητήσουν εκτός πρωτοκόλλου στη διάρκεια της επίσκεψης του Σι στα Πυρηναία. Ο Μακρόν ελπίζει να πείσει τον Σι για ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Μακρόν έχει την τάση να δημιουργεί προσωπικές σχέσεις με τους εταίρους του, ακόμα και με όσους διαφωνεί. Απολαμβάνει το να αγκαλιάζει ή να είναι φιλικός, ακόμα και αν ο Σι δεν το συνηθίζει.

Ο Μακρόν έχει εμπειρία σε τέτοιου είδους προσπάθειες, όπως έγινε και με τον Πούτιν και τον Τραμπ στο παρελθόν. Τώρα, είναι η σειρά του Σι να γίνει ο νέος “φίλος” του Μακρόν.

δειτε ακομα

δειτε ακομα