Ο Πηνειός υπερχειλίζει – Η στάθμη του ποταμού φτάνει τα 9 μέτρα – Έκκληση για εκκένωση

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης από την κακοκαιρία Daniel, ο Πηνειός ποταμός έχει φθάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται κοντά στον ποταμό να εκκενώσουν.

Στις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, αποφασίστηκε να σπάσουν τα αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης για να αποφορτιστεί ο Πηνειός.

Ο Δήμαρχος Λάρισας, σε συνεννόηση με τους προέδρους των κοινοτήτων, κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών Κουτσόχερο, Αμυγδαλέα και Μάνδρα να απομακρυνθούν. Η διαδικασία εκκένωσης ξεκίνησε γύρω στις 22:00 της Πέμπτης.

Ο ποταμός απειλεί επίσης τη γέφυρα πριν από την περιοχή Γιαννούλη Λάρισας, στον δρόμο προς τον Τύρναβο.

Στην περιοχή Πηνειάδα Τρικάλων, οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στο σχολείο του χωριού, καθώς τα νερά του ποταμού κινούνται προς αυτήν.

Ο ποταμός Λήθαιος έχει υπερχειλίσει στην περιοχή Μπάρα Τρικάλων, ενώ οι κάτοικοι ανησυχούν για την έλλειψη νερού.



Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, αποστάλθηκε νέο μήνυμα από το 112.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Φαρκαδόνα, απομακρυνθείτε προς Γριζάνο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος, απομακρυνθείτε προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού».

Οι κάτοικοι της Αλεξανδρινής Αγιάς στη Λάρισα έλαβαν επίσης μήνυμα από το 112 ώστε να απομακρυνθούν προς το Στόμιο λόγω των πλημμυρών που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel.

Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω του κινδύνου πλημμύρας και καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να απομακρυνθούν από την πλημμυρική ζώνη του Πηνειού.

δειτε ακομα

δειτε ακομα