Τουρκία: Οι κάλπες έκλεισαν – Αντίστροφη μέτρηση για Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

Στις 5 μ.μ ώρα Ελλάδας έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία και η καταμέτρηση των ψήφων έχει ήδη αρχίσει.

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη χωρίς σοβαρά προβλήματα και οι Τούρκοι ψηφοφόροι κλήθηκαν να αποφασίσουν αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραμείνει στην εξουσία μετά από 20 χρόνια.
Η συμμετοχή του κοινού έχει παίξει σημαντικό ρόλο και σε αυτήν τη φορά, προκειμένου να αποφασίσουν περισσότεροι από 60 εκατομμύρια πολίτες που κλήθηκαν να ψηφίσουν.

Screenshot 18 1

Και οι δύο υποψήφιοι, ο Ερντογάν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στόχευσαν στους 8 εκατομμύρια ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο, επιδιώκοντας να τους πείσουν να παραστούν τουλάχιστον σε αυτόν τον γύρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θεωρείται σχεδόν απίθανο να υπάρξει ανατροπή και να αναδειχθεί ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως νικητής. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρείται το μεγάλο φαβορί.

Ο Ερντογάν υπόσχεται μια νέα εποχή για τη χώρα, τον λεγόμενο «Αιώνα της Τουρκίας». Ωστόσο, αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, όπως τον υψηλό πληθωρισμό της χώρας και την κατρακυλητή τιμή της τουρκικής λίρας.

«Καλώ τους συμπολίτες μου να έρθουν ακάθεκτοι να ψηφίσουν. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει ποσοστά συμμετοχής 90%, η Τουρκία τα έχει σχεδόν φτάσει. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί γρήγορα», αναφέρει ο Ερντογάν ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα