Ανησυχίες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η προεκλογική συζήτηση είναι πιο focused σε άλλα θέματα απ’ ό,τι στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών για την ΕΕ. Προσβάλλονται περισσότερο ζητήματα επικοινωνίας και περιστατικά στη Βουλή παρά για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Η προσοχή είναι στραμμένη περισσότερο στην εσωτερική πολιτική μας, κάνοντας τις ευρωπαϊκές εκλογές να μοιάζουν με αμερικανικές μεσοεκλογές. Αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το 80% των προβλημάτων λύνονται στην ΕΕ. Π.χ., η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη βοηθάει την Ελλάδα και συνεισφέρει στην ανάπτυξή της.

Η Ευρώπη ανησυχεί για το μέλλον της. Πολλοί ηγέτες τάσσονται σε αυτή την ανησυχία. Πρέπει να δούμε τις προτάσεις που γίνονται για αλλαγές και να ακούσουμε τις ιδέες που παρουσιάζονται.

Οι ανησυχίες είναι κατανοητές. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει προκλήσεις. Πρέπει να συζητήσουμε αυτά τα θέματα στις εκλογές, ανάλογα με τις θέσεις των κομμάτων. Δεν πρέπει να χαθούν σε λεπτομέρειες όπως οι ψήφοι των “Σπαρτιατών” ή το ποιος θα πάει εκκλησία.

Η ψηφοφορία της 9ης Ιουνίου είναι σημαντική. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη δημόσια συζήτηση να υποβαθμιστεί όσον αφορά την Ευρώπη. Πρέπει να το αναβαθμίσουμε άμεσα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα