Η Κομισιόν απειλεί την Αυστρία με νομικές ενέργειες για τους εκτεταμένους συνοριακούς ελέγχους Σένγκεν

Η Αυστρία είναι αντιμέτωπη με την απειλή νομικών ενεργειών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω των συνοριακών ελέγχων Σένγκεν που διεξάγει, καθώς η Επιτροπή προχώρησε σε επίσημη διαβούλευση με όλα τα εμπλεκόμενα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλεί με νομική δράση εάν η Αυστρία δεν αποφασίσει να σταματήσει τους ελέγχους των εσωτερικών συνόρων της ΕΕ, σεβαστά των κανόνων του χώρου Σένγκεν. Αυτή η απόφαση έρχεται ως απάντηση στο μονομερές αίτημα της Αυστρίας για την παράταση των συνοριακών ελέγχων στα σλοβενικά σύνορα, για να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική πίεση.

Η Αυστρία είναι μία από τις χώρες που εισήγαγαν προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015 και αποφάσισε να παρατείνει τους ελέγχους αυτούς. Η Σλοβενία, η οποία βρίσκεται στα νότια σύνορα της Αυστρίας, απειλεί με αντίποινα εάν η χώρα δεν σταματήσει να επιβάλει τους ελέγχους της.

Η Επιτροπή εξέφρασε την άποψη ότι οι συνοριακοί έλεγχοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται γενικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για περιόδους μεγαλύτερες των έξι μηνών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα