Παπαστεργίου: Έρχεται το MyCoast gov.gr για να βοηθήσει και να συνεργαστεί με τους πολίτες

Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για τους πολίτες, το MyCoast gov.gr, έρχεται να δώσει λύση και να συνεργαστεί με το κράτος, όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε συνέντευξη για τα «Παραπολιτικά».

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας στην παραλία να δούμε ποιος έχει ενοικιάσει τον χώρο, αν έχει ενοικιαστεί, και ποιες είναι οι παροχές εκεί. Επιπλέον, το κράτος θα ελέγχει με δορυφορικές φωτογραφίες όλη την παραλία για να διασφαλίσει την τήρηση των κανόνων.

Οι υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για τις παραλίες θα έχουν τη δυνατότητα ελέγχου μέσω της εφαρμογής, ενώ η διαδικασία για δημοπρασίες θα γίνεται online.

Μετά το Πάσχα θα καταργηθεί η έκδοση πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης και γέννησης. Οι πολίτες θα μπορούν να ολοκληρώνουν αυτές τις διαδικασίες ψηφιακά μέσω του action bot του mAigov.

Επίσης, ανέφερε την πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα, όπου οι πολίτες πρέπει να δηλώνουν την κατάστασή τους για πρόληψη πυρκαγιών, με επιβολή προστίμων σε περίπτωση παραβάσεων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα