Ηράκλειο: Σύλληψη μεγάλης σπείρας αρχαιοκάπηλων από την ΕΛ.ΑΣ – Βρέθηκε ένας σαρκοφάγος

Το πρωί της Τρίτης (18/4) άρχισε ένα εκτεταμένο αστυνομικό έργο για μια μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην περιοχή του Κρουσώνα, στο Ηράκλειο. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως ΤΑΕ, ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ, εργάστηκαν για περίπου 4 μήνες πριν αρχίσουν να υποδεικνύουν τις πρώτες συλλήψεις που ήταν τουλάχιστον 7.

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας και πρώην λιμενικός φέρεται να είναι οι βασικοί εμπλεκόμενοι για τα περισσότερα αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Έγινε αναφορά σε πολλά ευρήματα, αλλά πιο σημαντικό από αυτά είναι ο σαρκοφάγος που βρέθηκε. Η συνολικά αρχαιολογική αξία των ευρημάτων ήταν υπό αμφισβήτηση από τους εμπλεκόμενους.

Κάποιοι από τους αρχαιοκάπηλους χρησιμοποιούσαν τους υποψήφιους αγοραστές ως συνεννοητές για να πιέσουν τις αρχές και να βγάλουν περισσότερα χρήματα. Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει έναν «Ιταλό» που εργαζόταν για τους αρχαιοκάπηλους και ήρθε στην Κρήτη για να αγοράσει αρχαία αντικείμενα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα