Δίκη Μάτι – Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια [vid]

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει ανησυχία για τα λαϊκά δικαστήρια, που λειτουργούν στη χώρα εδώ και καιρό με την ανοχή της Πολιτείας, σχετικά με την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η ανακοίνωση της Ένωσης έχει τίτλο “Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη. Η μετάβαση στον Νομικό Πολιτισμό πραγματοποιήθηκε με θυσίες για Ελευθερία και Ανθρώπινα Δικαιώματα”, ενώ εξαπολύει κριτική προς τον υφυπουργό Δικαιοσύνης για την πρόθεσή του να επικρίνει δικαστικές αποφάσεις, χαρακτηρίζοντάς το ως παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Η Ένωση υπογραμμίζει ότι η απόφαση των ενδίκων μέσων ανήκει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του Εισαγγελέα και όχι στις επιθυμίες της εκτελεστικής εξουσίας.

Καλεί όλους τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να τηρούν το Δίκαιο με βάση τη συνείδησή τους και τα νομικά πλαίσια, σεβόμενοι πάντα την προσωπικότητα και τα δικαιώματα του κατηγορούμενου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση μπορείτε να τη βρείτε εδώ:

Η νομοθεσία της Ελληνικής Πολιτείας αποδεικνώνει τη συμμόρφωση με τους νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που αποτελούν βάση κάθε δημοκρατικού καθεστώτος.

Αυτός ο Νομικός Πολιτισμός, που ισχύει σε κάθε δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία, που διέπεται από Σύνταγμα, επιτεύχθηκε με αγώνες και θυσίες για την Ελευθερία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα