Πάσχα 2023: Ξεκινά το ψήσιμο του οβελία σε όλη τη χώρα και γυρίζουν οι σούβλες

Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, ξεκίνησε το παραδοσιακό έθιμο του Πάσχα, το ψήσιμο του οβελία. Οι ψησταριές άναψαν τα κάρβουνα και το αρνί στριφογυρίζει στις σούβλες.

Παρόλο που ο καιρός δεν είναι σύμμαχος για το φετινό Πάσχα, οι αμετανόητοι οπαδοί της σούβλας δεν πτοήθηκαν. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που αναζητούν έτοιμο αρνί από τις ψησταριές, φοβούμενοι ότι οι βροχοπτώσεις δεν θα τους επιτρέψουν να σουβλίσουν τον οβελία όπως συνηθίζουν.

Στην Αθήνα, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί από το πρωί μεγάλη παραδοσιακή γιορτή.

Στο Διακοφτό Αχαΐας, οι κάτοικοι δεν έχουν πτοηθεί από τον συννεφιασμένο καιρό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν συγκεντρωθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης, ψήνουν, χορεύουν και τραγουδούν.

Στην Τρίπολη, στήνουν τραπέζια και σούβλες μπροστά από παλιά σπίτια, για να δείξουν το πώς ήταν η πόλη και πώς τηρούσαν τα έθιμα παλιά.

Στην Κοζάνη, τα κάρβουνα πήραν φωτιά ήδη από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, όπου σε όλο τον νομό πραγματοποιείται το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία.

Στη Λιβαδειά, ο δήμος πραγματοποιεί παραδοσιακό σούβλισμα και κέρασμα για όλους τους πολίτες, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

δειτε ακομα

δειτε ακομα