Η Google παρουσιάζει το Gemini AI

Οι εταιρείες αγωνίζονται στην ανάπτυξη πιο αποδοτικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Η Google ανακοινώνει τη δημιουργία του Gemini, που κατασκευάζει ως το πιο ικανό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης έως τώρα, ξεπερνώντας το GPT-4 του OpenAI που χρησιμοποιείται στο Copilot της Microsoft.

Η πρώτη έκδοση του Gemini 1.0 περιλαμβάνει τρεις παραλλαγές: Gemini Ultra, Gemini Pro και Gemini Nano για εξαιρετικά πολύπλοκες εργασίες, ένα ευρύ φάσμα εργασιών και εργασίες σε φορητές συσκευές αντίστοιχα.

Το Gemini είναι ένα πολυτροπικό μοντέλο AI που μπορεί να κατανοεί και να συνδυάζει διαφορετικούς τύπους πληροφοριών όπως κείμενο, εικόνες, ήχο, βίντεο και γλώσσες κωδικοποίησης.

Οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν επίσης το Bard chatbot και τα κινητά τηλέφωνα Pixel 8 Pro, ενώ οι προγραμματιστές θα έχουν πρόσβαση στα μοντέλα Gemini μέσω του Google AI Studio, της πλατφόρμας Vertex AI και του Android OS.

Η Google εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αποκτήσει έσοδα από το Gemini αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κάτι συγκεκριμένο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα