Η ταινία Barbie σπάει το ρεκόρ του The Dark Knight

Η ταινία Barbie της Greta Gerwig με πρωταγωνίστρια την Margot Robbie έφτασε ένα εντυπωσιακό οικονομικό ρεκόρ, συγκεντρώνοντας πάνω από 537,5 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο ξεπερνάει και επίσημα το The Dark Knight του Christopher Nolan από το 2008, για να γίνει η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία στην ιστορία της Warner Bros στο εγχώριο box office.

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το Barbie θα ξεπεράσει σύντομα και την ταινία κινουμένων σχεδίων The Super Mario Bros. Movie της Universal, γίνοντας η κορυφαία εγχώρια κυκλοφορία του 2023. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Barbie έφτασε τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και πλησιάζει το ρεκόρ του Mario (1,35 δισεκατομμύρια δολάρια) ως η πιο κερδοφόρα παγκόσμια κυκλοφορία για φέτος.

Σε μόλις 17 ημέρες από την κυκλοφορία της, το Barbie έγινε η ταχύτερη ταινία της Warner Bros. που ξεπέρασε το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Επιπλέον, κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο ντεμπούτο ταινίας που έχει σκηνοθετηθεί από γυναίκα, ξεπερνώντας το Captain Marvel. Η Margot Robbie προκρίνεται να κερδίσει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια από μισθούς και μπόνους εισπράξεων.

Η ταινία προβάλλεται ακόμα στους κινηματογράφους και έχει μια all-star cast που περιλαμβάνει τους: America, Kate McKinnon, Issa Rae, Rhea Perlman, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Ana Cruz Kayne, Emma Mackey, Hari Nef, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir, Simu Liu, Ncuti Gatwa, Scott Evans, Jamie Demetriou, Connor Swindells, Sharon Rooney, Nicola Coughlan, Ritu Arya και Helen Mirren.

δειτε ακομα