Κριμαία: Μεγάλη πυρκαγιά σε δεξαμενή καυσίμων

Μια δεξαμενή καυσίμων πήρε φωτιά στο Σεβαστούπολη, ένα σημαντικό λιμάνι της χερσονήσου της Κριμαίας, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο (29/04), πιθανώς λόγω ενός ουκρανικού επιτεθέντος με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σύμφωνα με τον ανακοινώσαντα εγκατεστημένου από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής, ο οποίος είναι ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, μέσω του Telegram.

«Δεξαμενή καυσίμων καίγεται (…) Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, το κάψιμο μπορεί να οφείλεται σε επίθεση με UAV», δήλωσε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επίσης, πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά καλύπτει 1.000 τετραγωνικά μέτρα.

Δεν παρείχε, ωστόσο, πληροφορίες για θύματα. Το Κίεβο έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεση να ανακαταλάβει τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, κάτι που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Επιθέσεις από τον Στρατό και τις Ειδικές Υπηρεσίες της Ουκρανίας έχουν εξαπολυθεί επανειλημμένα στη χερσόνησο, από τότε που ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια, πριν από 14 μήνες και περισσότερο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα