Κίνημα Σούνακ: Έντονη επίθεση κατά ισλαμιστικών ομάδων και ακροδεξιών

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε την περασμένη Παρασκευή πως η πολυεθνοτική δημοκρατία της Μεγάλης Βρετανίας δέχεται σοβαρή επιθετικότητα από ισλαμιστές και ακροδεξιούς εξτρεμιστές. Απαιτεί μια αυστηρότερη προσέγγιση στην αντιμετώπιση των διαδηλώσεων λόγω της αυξημένης ρητορικής μίσους και εγκληματικότητας.

Τα ισλαμικά κινήματα και οι ακροδεξιές ομάδες που πραγματοποιούν διαδηλώσεις στη Βρετανία αναφέρθηκαν ως “δηλητήριο” για τη δημοκρατία, η οποία έχει γίνει στόχος. Ο Σούνακ υπογράμμισε την αύξηση της εξτρεμιστικής εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων λόγω των επιθέσεων της Χαμάς και της αντίδρασης του Ισραήλ, πολλοί συνελήφθησαν για αντισημιτική συμπεριφορά ή επιθέσεις σε ασθενοφόρους.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εξέφρασε ανησυχία για την απειλή στη δημοκρατία από ισλαμιστές και ακροδεξιούς, καλώντας σε ενεργή αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της βίας κατά των αρχών.

Έλλειψη ασφάλειας και νέα πολιτική

Οι βρετανοί βουλευτές αντιμετωπίζουν απειλές λόγω της υποστήριξής τους στο Ισραήλ, ενώ ο πολιτικός και κοινωνικός χώρος αντιμετωπίζει εντονότερη πίεση.

Ο Σούνακ τόνισε τη σημασία της κοινής αντίστασης στον εξτρεμισμό ανεξαρτήτως προέλευσης, ενώ ανακοίνωσε μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα