Πέντε λάθη που κάνετε κατά το ξεμπέρδεμα των μαλλιών: Πώς να το αποφύγετε

Το ξεμπέρδεμα των μαλλιών μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία και να προκαλέσει πτώση μαλλιών. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τους κόμπους, πρέπει πρώτα να αποφύγετε τα λάθη που κάνετε. Εδώ είναι πέντε συνηθισμένα λάθη και πώς να τα αποφύγετε:

Χρήση υπερβολικής δύναμης

Μην τραβάτε τα μαλλιά σας με δύναμη για να ξεμπερδέψετε έναν κόμπο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λίγο νερό ή ορό μαλλιών για να χαλαρώσετε τον κόμπο.

Χρήση λάθος είδους βούρτσας ή χτένας

Μην χρησιμοποιείτε σκληρές βούρτσες ή πυκνές χτένες. Χρησιμοποιήστε χτένα με φαρδιά δόντια ή ειδική βούρτσα που απομακρύνει εύκολα τα μπερδέματα.

Λανθασμένες κινήσεις

Μην ξεμπερδεύετε τα μαλλιά από τις ρίζες. Ξεκινήστε από τα κάτω μέρη και προχωρήστε προς τα πάνω απαλά.

Αδιάκοπο ξεμπέρδεμα

Μην αφήνετε πολύ καιρό να περάσει ανάμεσα στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών. Καθημερινά ξεμπλέξτε τα μαλλιά σας για να αποφύγετε τα μπερδέματα.

Ξεμπέρδεμα βρεγμένων μαλλιών

Μην ξεμπερδεύετε τα βρεγμένα μαλλιά αμέσως μετά το μπάνιο. Περιμένετε να στεγνώσουν λίγο και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια κατάλληλη χτένα ή βούρτσα.

Προληπτικά μέτρα

Για να αποφύγετε τα μπερδέματα και τη φθορά των μαλλιών σας, βουρτσίζετε τα πριν το λούσιμο, στεγνώνετε απαλά με πετσέτα από μικροΐνες και πλέκετε τα όταν είναι ευάλωτα στους κόμπους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα