Πώς να μη σπάνε τα αυγά κατά το βράσιμο, 5+1 χρυσές συμβουλές

Σήμερα είναι η μεγάλη Πέμπτη και πολλοί βάφουν κόκκινα αυγά για το Πάσχα. Ας δούμε πώς να αποφύγουμε το ράγισμα τους κατά το βράσιμο.

Χρυσές συμβουλές για να μη σπάνε τα αυγά:

1. Διατηρήστε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ή τα βγάλτε από το Ϩυγείο πριν από το βράσιμο.
2. Ρίξτε λίγο αλάτι στο νερό μόλις αρχίσει να βράζει.
3. Προσθέστε λίγο ξίδι στο νερό για κάθε αβγό.
4. Βράστε τα αυγά αργά σε χαμηλή θερμοκρασία.
5. Αφήστε χώρο στην κατσαρόλα για να «αναπνεύσουν» τα αυγά.

Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε ένα βετέξ στον πάτο της κατσαρόλας για να μη σπάνε τα αυγά κατά το βράσιμο. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα