Απώλεια βάρους: Οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα κιλά που θέλετε.

Για να χάσετε βάρος με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, ακολουθήστε δοκιμασμένες συμβουλές από ειδικούς. Η Lisa R. Younger, σύμβουλος διατροφής και συγγραφέας βιβλίων, παρέχει τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές για απώλεια βάρους. Μια από αυτές είναι η κατανάλωση τροφών που ανήκουν στο “ουράνιο τόξο”, δηλαδή φρούτα και λαχανικά διαφόρων αποχρώσεων σε κάθε γεύμα, για να αυξήσετε την ποικιλία βιταμινών και μετάλλων στη διατροφή σας.

Επιπλέον, η Younger προτείνει να αποφεύγετε τα πακεταρισμένα τρόφιμα και να επιλέγετε φρέσκα, αγνά και ολόφρεσκα προϊόντα. Αποφύγετε επίσης την κατανάλωση αναψυκτικών και ζαχαρούχων ποτών και προτιμήστε το νερό ή τα φυσικά χυμούς.

Επιπλέον, η Younger συνιστά να τρώτε αργά και να μασάτε καλά τα τρόφιμα σας, για να αισθάνεστε πιο κορεσμένοι και να μειώσετε την κατανάλωση τροφής. Επίσης, αποφύγετε τον υπερβολικό καφέ και την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν την όρεξή σας και να αυξήσουν την κατανάλωση θερμίδων.

Τέλος, η Younger προτείνει να ακολουθείτε έναν ρυθμό ύπνου και να αποφεύγετε τον υπερβολικό στρες, καθώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν τον μεταβολισμό σας και να δυσκολέψουν την απώλεια βάρους. Με αυτές τις συμβουλές, θα είστε σε καλό δρόμο για να χάσετε βάρος με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι σημαντική για μια υγιή διατροφή. Είναι απαραίτητο να βρείτε τα κατάλληλα φρούτα και λαχανικά που θα απολαμβάνετε να τρώτε. Η αύξηση των φυτικών ινών στη διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους, καθώς οι φυτικές ίνες κρατούν τον οργανισμό χορτάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, πρέπει επίσης να πίνετε άφθονο νερό και να περιορίζετε την κατανάλωση ποτών με ζάχαρη.

Τα υγιεινά λίπη και οι υγιεινοί υδατάνθρακες είναι επίσης σημαντικοί στη διατροφή. Η κατανάλωση τους μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στη διατήρηση μιας υγιούς διατροφής. Είναι σημαντικό να επιλέγετε τα υγιεινά λίπη, όπως τα λάδια από φυτικά έλαια και τα λιπαρά ψάρια, και να περιορίζετε τα κακά λίπη, όπως τα τρανς λίπη και τα κορεσμένα λίπη. Επίσης, οι υγιεινοί υδατάνθρακες, όπως η βρώμη και τα φρούτα, μπορούν να σας παρέχουν ενέργεια και να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.ολικών ποτών

Αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της απώλειας βάρους. «Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον μεταβολισμό και να αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε», λέει η Younger. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το αλκοόλ εντελώς, προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωσή σας σε μικρές ποσότητες και να επιλέξετε χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες ποτά, όπως κρασί ή μπύρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

όλ που πίνετε

Κρασί

Παρόλο που μπορεί να έχει πολύ ωραία γεύση, το αγαπημένο σας ποτήρι κρασί ή μπύρα δεν κάνει καλό στην πρόοδό σας για την απώλεια βάρους. Η Younger τονίζει ότι πρέπει να μειώσετε την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνετε.

«Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ σε ένα ποτήρι κρασί το βράδυ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και ένα ποτήρι κρασί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», λέει.

Τρώτε στο σπίτι όσο περισσότερο μπορείτε

Το να ετοιμάζετε σπιτικά γεύματα είναι μια πολύ πιο υγιεινή οδός από το να παραγγείλετε φαγητό απ’ έξω ή να βγείτε έξω για δείπνο. «Όταν μαγειρεύετε τα γεύματά σας στο σπίτι, έχετε συνείδηση των συστατικών που προσθέτετε», λέει η Younger. «Για παράδειγμα, τα εστιατόρια έχουν την τάση να χρησιμοποιούν πολύ βούτυρο και λάδι, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία σας αν τρώτε έξω κάθε βράδυ».

Να γυμνάζεστε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα

Γυναίκα ασκείται με την τεχνική του πιλάτες

Το να αφιερώνετε τουλάχιστον 30 λεπτά για κάποια σωματική δραστηριότητα κάθε μέρα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Αυτό μπορεί να σημαίνει μια ποικιλία πραγμάτων, όπως το να βγείτε έξω για τρέξιμο, να περπατήσετε στη γειτονιά σας, να βγάλετε το κατοικίδιό σας για βόλτα, να κάνετε μια προπόνηση ενδυνάμωσης, να κάνετε γιόγκα ή πιλάτες.

δειτε ακομα