Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία για τη νέα κακοκαιρία – Ευρεία σύσκεψη την Κυριακή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τις ήδη πληγείσες από τις πλημμύρες του Daniel περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας από αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Ενόψει της νέας κακοκαιρίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία διυπουργική σύσκεψη αύριο στις 13:00 στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προς ενημέρωση των συναρμόδιων υπουργείων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά τμήματα Τρικάλων, την Καρδίτσα και την Μαγνησία την Τρίτη, ενώ προς την Τετάρτη προστίθεται και η Βόρεια Εύβοια.

Ενημερώνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας, καθώς και στα ανατολικά της Μαγνησίας.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, για να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, τίθεται σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα και περαιτέρω κλιμάκωση, εφόσον απαιτηθεί.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν κυρίως την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και πιθανότατα το Ιόνιο. Στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων), καθώς και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, στις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας και προς τις βραδινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν το Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανότατα τις δυτικές Κυκλάδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας, καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.

Δεδομένου ότι απομένουν περίπου 24 ώρες από την έναρξη των φαινομένων, η ΕΜΥ θα εκδίδει ενημερωμένα δελτία κάθε 12 ώρες, ενώ οι ενημερώσεις θα ακολουθούν συνεχώς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του καιρού μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

δειτε ακομα