Ο Δημήτρης Βερβεσός: Αντισυνταγματικές Διατάξεις στο Νομοσχέδιο, Προσφεύγουμε στο ΣτΕ

Η σύγκρουση με την κυβέρνηση συνεχίζεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Παρά τις υποσχέσεις βελτίωσης από το Μαξίμου, υπάρχει αντίθεση με τον πρόεδρο των Δικηγορικών Συλλόγων, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κατά τη διαδικασία ακρόασης στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο Δημήτρης Βερβεσός διευκρίνισε τις αντιδράσεις του κλάδου. Η αλλαγή στο τεκμαρτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών προκαλεί ανησυχία και προετοιμάζεται για διαμαρτυρίες από τον κλάδο αύριο, Τρίτη.

Ο Βερβεσός καταγγέλλει τις ανισότητες που επιφέρει το νομοσχέδιο στους ελεύθερους επαγγελματίες σε σύγκριση με τους μισθωτούς και ανακοίνωσε την προσφυγή του στο ΣτΕ. Τόνισε ότι η πρόβλεψη για έλεγχο του εισοδήματος είναι απαράδεκτη, καθώς ο φόρος θα είναι επίπονος και η επιστροφή χρημάτων θα πάρει τρία χρόνια τουλάχιστον.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπερασπίζεται το νομοσχέδιο λέγοντας ότι είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μικρές αλλαγές στις διατάξεις.

δειτε ακομα

δειτε ακομα