Πρόστιμο 1.500 ευρώ και εξάμηνη αναστολή λειτουργίας για τη Μονάδα Αναπαραγωγής στα Χανιά

Για δέκα χρόνια λειτουργούσε ένα κύκλωμα που εκμεταλλευόταν ευάλωτες γυναίκες, έκανε παράνομες υιοθεσίες και εξαπατούσε ζευγάρια που ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, με έδρα ένα κέντρο γονιμότητας σε μια ιδιωτική κλινική στα Χανιά.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο Ιούλιος του 2020 επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ και εξάμηνη αναστολή λειτουργίας στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά, σύμφωνα με σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

baby 2416718 1280

Από έρευνες προκύπτει ότι έγιναν τουλάχιστον 400 εικονικές εξωσωματικές, δηλαδή το ωάριο από το οποίο γεννήθηκε το παιδί ήταν της παρένθετης μητέρας, ενώ η γυναίκα που είχε επισκεφθεί την κλινική για να κάνει παιδί ήταν αγνοή της κατάστασης. Τα έσοδα ανέβαιναν με αυτόν τον τρόπο.

Οι πρωταγωνιστές αυτού του κυκλώματος χρεώναν από 70 έως 120 χιλιάδες ευρώ στη γυναίκα που θα έκανε παιδί με τη βοήθεια της παρένθετης μητέρας. Οι γυναίκες που εκμεταλλεύονταν έπαιρναν 600 ευρώ τον μήνα, ζούσαν σε τρώγλες και επιτραπέζιο σε αυτό το κύκλωμα ήταν μόνο για εξετάσεις στην εν λόγω κλινική.

Οι 30 εγκυμονούσες γυναίκες που βρέθηκαν σε ένα σπίτι στα Χανιά χαρακτηρίστηκαν θύματα trafficking από την εισαγγελία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα